neem contact op
0499-460000
Uw winkelwagen is leeg

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd van een bestelling?

Alle producten worden voor u op maat gemaakt, de levertijd is dan ook afhankelijk van het product dat u wilt bestellen. Een indicatie van de levertijden vindt u hieronder.

Buitenleven producten: 10 tot 35 werkdagen.
Buitenzonwering producten: 5 tot 25 werkdagen.
Binnenzonwering producten: 5 tot 25 werkdagen.

Wilt u de exacte levertijd van een product weten dan kunt u contact met ons opnemen.

Wat is de garantietermijn van producten?

Alle Verano®-producten worden grondig getest voordat ze op de markt worden gebracht. Omdat de producten uiteenlopen qua verwachte gebruikersintensiteit, design en producteigenschappen, zijn er verschillen in de garantieperioden. Hieronder vindt u hiervan een overzicht:

Buitenzonwering:5 jaar fabrieksgarantie
Rolluiken: 5 jaar fabrieksgarantie
Binnenzonwering: 2 jaar fabrieksgarantie
Garagedeuren (volledig): 2 jaar fabrieksgarantie
Garagedeuren (de panelen): 5 jaar fabrieksgarantie

De garantie geldt mits alle instructies worden opgevolgd die betrekking hebben op vakkundige montage, goed gebruik en onderhoud. Bovendien vragen wij u de Verano®-producten via de fabrieksgarantieretourkaart te registreren.

Meer informatie over garantie op Verano®-producten kunt u vinden op: https://www.verano.nl/particulier/service/garantie

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

In onze webshop kunt u uitsluitend betalen met iDEAL. Wanneer u betaald met iDEAL, is uw bestelling betaald wanneer het geld van uw rekening is afgeschreven. Tijdens het afhandelen van uw betaling worden uw gegevens beveiligd.

Hoe verloopt het proces nadat ik mijn bestelling in de webshop geplaatst heb?

Wanneer u een bestelling plaatst in de webshop, ontvangt u na betaling een bevestiging van uw bestelling. Uw bestelling wordt direct doorgezet naar onze fabrikant, welke het product in productie zal nemen. Wanneer u product klaar is voor levering, ontvangt u hierover bericht. U kunt uw bestelling bij u thuis laten bezorgen of op komen halen. Als u kiest voor montage, dan leveren wij het product wanneer wij het product komen monteren.

Wat houdt de CE-markering voor de terrasoverkappingen in?

Met de CE-markering tonen we aan dat producten aan de wettelijke eisen voldoen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Sinds 1 juli 2014 moeten alle terrasoverkappingen in de Europese markt voorzien zijn van een CE-markering. Deze markering geeft aan dat een terrasoverkapping geproduceerd is volgens de Europese norm NEN EN-1090-1 en voldoet aan strenge veiligheids- en kwaliteitseisen, getoetst door TÜV, het Duitse keuringsinstituut.

Het is van levensbelang dat een terrasoverkapping voorzien is van de CE-markering. Een terrasoverkapping wordt namelijk gebruikt door u als consument en moet in alle opzichten veilig zijn. Wanneer een terrasoverkapping niet voldoet aan de Europese veiligheids- en kwaliteitseisen, kan er later niets worden bijgeplaatst als de constructie doorhangverschijnselen vertoont. Let bij u aankoop dus goed op deze CE-markering en laat u adviseren.

Wilt u meer informatie over de CE-markering voor terrasoverkappingen? Neem dan contact met ons op of kijk op: https://www.verano.nl/over-verano/nieuws/europese-norm-terrasoverkappingen

Wat houdt het TÜV-certificaat in?

Het TÜV keurmerk staat voor geprüfde sicherheit. Dit houdt in dat een manufacturing expert door middel van audits heeft getest of onze producten aan een internationale standaard voldoen. De verschillende aspecten waar naar gekeken wordt, zijn onder andere procesindicatoren en kwaliteitsbeheersing. Daarnaast is de veiligheid van de medewerkers een belangrijk aspect. Uit de audit is gebleken dat de productieprocessen van het Ipanema zonnescherm van Verano® en de Ritz-screen van Verano® aan deze wereldwijd erkende richtlijnen voldoen.

Het Duitse keuringsinstituut TÜV waarborgt kwaliteit in alle opzichten. Kwaliteit is topprioriteit voor ons, omdat u als consument optimaal en in alle veiligheid moet kunnen genieten van de producten die u aanschaft.

Wilt u meer informatie over het TÜV-certificaat? Neem dan contact met ons op of kijk op: https://www.verano.nl/over-verano/awards-certificaten/tuev-certificaat-wederom-verlengd

Kan ik mijn aankoop via de webshop retourneren?

Nee. Via de webshop worden “uitsluitend volgens specificaties van de consument vervaardigde zaken, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument” aangeboden. Dit valt onder de noemer ‘maatwerk’. Hier is de uitzondering van artikel 6:230p BW van toepassing. Op de producten die via de webshop worden verkocht is het herroepingsrecht of retourzendrecht niet van toepassing.